A B C D E F G H I J K L M N O PQ R S T U V W XY Z
Labor
Ranskalaisen LMP:n tuotemerkki.
Labourier
Ranskalaisen Jules Labourierin vuonna 1880 perustama yritys rakensi autonkoreja vuodesta 1912 lähtien. Ensimmäisen maailmansodan jälkeen hän muunsi sodassa käytettyjä FWD-kuorma-autoja siviilikäyttöön. Vuonna 1942 perustajan pojalle siirtynyt yritys valmisti ensimmäiset traktorinsa. Sodan jälkeen keskityttiin taas kuorma-autojen hyödyntämiseen. 1940-luvun lopussa traktorituotanto käynnistyi uudelleen. Vuonna 1951 mallistossa oli 15–70 -hevosvoimaisia traktoreita. Monissa Labouriereissa käytettiin 2-tahtisia CLM-dieseleitä. Vuonna 1952 ostettiin kilpaileva Douge, jonka Messidor-traktoreihin Labourier oli valmistanut voimansiirron ja akselit. Vuonna 1957 mallistoon liitettiin Dhotel-yhtiön traktorit. Vuoden 1961 mallistossa keskityttiin 3–6 -sylinterisiin Perkins-moottoreihin ja jätettiin pienten traktorien tekeminen muille valmistajille. 1960-luvun aikana mallistoon tuotiin myös Motochar, joka oli suunniteltu esim. lannoitteenlevittäjän, ruiskun tai lietetankin alustaksi. Ohjaamo oli edessä ja työkoneet kiinnitettiin takarungon päälle. Lisäksi Labourier valmisti metsätraktoreita. Labourierin traktorinvalmistus päättyi vuonna 1978 ja Motocharit lopetettiin vuonna 1985. Yhteensä traktoreita valmistui noin 15 000 kappaletta.
Laffly
Maatalouskoneita 1910-luvulta lähtien valmistanut ranskalainen Laffly esitteli vuonna 1943 telatraktorin prototyypin. Tuotantoon 44-hevosvoimaisella Bernard-dieselillä varustettu CD 35 pääsi vuonna 1946. Jo edellisvuonna oli aloitettu 11-hevosvoimaisen pyörätraktorin valmistus. Suosituin malli oli 14-hevosvoimainen Stihl-dieselillä varustettu TD 10. Lafflyn tuotanto päättyi vuonna 1952, kun noin 600 traktoria oli valmistunut.
Lagarde
Lagarde oli lyhytaikaiseksi jäänyt ranskalainen viininviljelytraktori 1950-luvulla. Se oli varustettu Citroënin 20-hevosvoimaisella bensamoottorilla ja vaihteistolla.
La Licorne
Ranskalainen La Licorne aloitti autojen valmistuksen vuonna 1901. Ensimmäisen telatraktorin se esitteli vuonna 1947. Sen 9-litraisessa Willème-dieselissä oli tehoa 60 hv. La Licornen traktoribisnekset päättyivät jo vuonna 1952.
La Serenissima
Italialainen pienyritys La Serenissima valmisti vuosina 2003-2008 tilausten mukaan runko-ohjattavia suurtraktoreita. Runkonivel oli ohjaamon etupuolella. Moottori oli 470-520-hevosvoimainen Iveco.
Lamborghini
Italian armeijan mekaanikko Ferrucio Lamborghini muunsi toisen maailman sodan jälkeen armeijan ylijäämävarastosta ostamiaan ajoneuvoja ja moottoreita maatalouskäyttöön. Vuonna 1948 hän toi markkinoille oman traktorinsa. Lamborghini käytti lähinnä MWM- ja Perkins-moottoreita. Jo varhaisessa vaiheessa pääpaino oli nelivetotraktoreissa. Lamborghini oli myös ensimmäinen traktori, jossa oli täysin synkronoitu vaihteisto.
Ferrucio Lamborghinin kiinnostus suuntautui vuonna 1964 aloitettuun urheiluautotuotantoon ja 5 000 traktorin peruuntuneen Bolivian-kaupan aiheuttamat talousvaikeudet johtivat traktorituotannon myyntiin Samelle vuonna 1972. Lamborghini-traktorien suosio saavutti uudet lukemat Samen hoivissa ja 1980-luvun alussa vuosituotanto nousi 10 000 traktoriin. Mallisto muuttui vähitellen yhtenäiseksi Samen kanssa. Erona Sameihin oli pitkään se, että Lamborghineissä oli vesijäähdytteinen moottori. http://lamborghini-tractors.com/
Landini
Italialainen Giovanni Landini perusti 1884 viininviljelyssä käytettyjen koneiden korjaukseen ja valmistukseen keskittyneen yrityksen. Vuonna 1910 hän aloitti hehkukuulamoottorien tuotannon. Valmista traktoriaan hän ei koskaan nähnyt, sillä hän kuoli vuonna 1924. Ensimmäinen traktori valmistui vielä saman vuonna. Menestyksekkäin varhaisista malleista oli vuonna 1934 esitelty Super Landini. Vuonna 1957 Landini alkoi käyttää lisenssillä valmistamiaan Perkins-moottoreita. Siihen asti Landineissa oli ollut hehkukuulamoottorit, joiden vanhanaikaisuuden takia merkki oli menettänyt markkinoitaan.
Kaksi vuotta myöhemmin Landinin osakekanta siirtyi Massey Fergusonin omistukseen ja traktoreissa alettiin hyödyntää MF:n tekniikkaa. Landinin mallistossa keskeisessä osassa olivat nelivetomallit ja telatraktorit, joita MF myi myös omalla nimellään. Vuonna 1989 MF myi pääosan Landinin osakkeista ja Landini tuli omalla merkillään moniin maihin, joissa sen traktoreita oli aikaisemmin myyty MF:na. Vuonna 1994 pääomistajaksi tuli Morran perheen Argo. Toinen omistaja oli Iseki. Vuonna 1995 Landini osti pientraktoreita valmistavan Valpadanan. 1990-luvulla mallisarjojen määrä lisääntyi nopeasti ja myös aikaisempaa suurempiin kokoluokkiin. Vuonna 2001 Argo osti entisen Case IH -tehtaan Englannista ja sai samalla oikeudet sen tuotteiden valmistamiseen. Tuotemerkiksi otettiin McCormick. www.landini.it/
Landsverk
Tehtailija Petterson ja kauppias Ohlsen perustivat nimiään kantaneen yrityksen Landskronassa, Etelä-Ruotsissa vuonna 1872. Valmistusohjelmassa oli mm. maatalouskoneita, uuneja ja rautatievaunuja. 1930-luvulla pääpaino alkoi suuntautua sotakalustoon, kuten panssarivaunuihin. Yrityksen nimi oli tässä vaiheessa vaihtunut AB Landsverkiksi. Maataloustraktorimalleja Lndsverkin historia tuntee kaksi: vuonna 1944 esitellyn LM:n ja vuotta myöhemmin esitellyn LL:n. Vuonna 1947 Kockums osti yrityksen eikä sillä ollut mielenkiintoa maataloustraktorivalmistukseen.
Lanz
Heinrich Lanzin vuonna 1859 Mannheimissa perustama yritys toi maahan höyrykoneita sekä myöhemmin valmisti mm. vetureja ja puimakoneita. Vuonna 1912 alkoi maamoottoreiden valmistus. Vuonna 1921 valmistui ensimmäinen hehkukuulamoottorilla varustettu traktori. Vuonna 1923 esiteltiin Lanz Bulldog HP, jossa oli neliveto ja runko-ohjaus. Lanz valmisti myös telatraktoreita vuodesta 1930 lähtien. Yli 100 000 Lanz Bulldogia oli valmistunut ennen sotaa, jolloin tehdas tuhottiin maan tasalle.
Sodan jälkeen jatkettiin kahden suurimman vanhan mallin valmistusta. Ensimmäinen uusi malli sodan jälkeen oli vuonna 1950 malliston alapäähän tullut 16-hevosvoimainen D 5506. Vuonna 1954 esiteltiin ensimmäinen Lanz Alldog -työkoneenkantaja. Samaan aikaan valmistui ensimmäinen itsekulkeva leikkuupuimuri. Hehkukuulamoottori oli tässä vaiheessa aikansaelänyt mm. työlään käynnistämisen ja korkean polttoaineenkulutuksen takia ja traktoreissa siirryttiin puolidiesel- ja dieselmoottoreihin. Vuonna 1956 John Deere osti yrityksen. Viimeinen Lanz valmistui vuonna 1960. Lanz Bulldogeja oli valmistettu Saksan lisäksi mm. Espanjassa. Suomessa Lanzin edustajana toimi Tukkukauppojen Oy. Alldog-työkoneenkantajia tuotiin noin 30.
Latil
Ranskalaisen Auguste Georges Latilin vuonna 1898 perustaman yrityksen ensimmäinen kuorma-autoa muistuttava, Ranskan armeijaa varten kehitetty 40-hevosvoimainen traktori tuli tuotantoon vuonna 1914. Se oli nelivetoinen ja kaikki pyörät olivat ohjattavia. Nelivetoisia olivat myös myöhemmät Latilit. 1950-luvulla esiteltiin myös malleja, joissa ohjauspulpetti voitiin kääntää taaksepäinajoa varten. Latil päätyi vuonna 1955 osaksi Saviemia ja keskittyi metsäkoneiden valmistukseen.
Laughlin
Amerikkalaisen Sollberger Engineering Companyn C-24 -traktoria myytiin myös merkillä Laughlin. Traktori esiteltiin vuonna 1948 ja se oli tuotannossa vain muutaman vuoden. 4-sylinterisessä Continental-bensamoottorissa oli tehoa 26 hv.
Leader
Leader-merkillä oli valmistettu traktoreita Yhdysvalloissa jo vuosina 1912-26. Uusi yritys Leader Tractor Manufaturing Co. Otti ennestään tunnetun tuotemerkin käyttöönsä, kun se alkoi valmistaa traktoreita vuonna 1946. Tuotannossa oli mallit B ja D, ja ne oli varustettu Hercules-bensamoottorilla. Vakiovarusteena oli voiman ulosotto. Yritys lopetti toimintansa 1950-luvun alussa.
Le Clerc
Ranskalainen Le Clerc oli eräs tavallisista Peugeot-bensamoottorilla ja Chenard et Walcker -voimansiirrolla varustetuista pikkutraktoreista. Sen historia rajoittuu vuosiin 1954 ja 1955. Sen jälkeen tuotanto jatkui vielä muutaman vuoden nimellä Siaco.
Lely
Vuonna 1948 perustettu hollantilainen työkonevalmistaja Lely esitteli vuonna 1970 hydrostaattisella voimansiirrolla varustetun traktorin, joka oli kehitetty Lelyn ostamassa saksalaisessa Dechentreiter-puimuritehtaassa. Moottorina Hydro 90:ssa oli MWM:n 6-sylinterinen diesel teholtaan 87 hv. Suuremmaksi malliksi esiteltiin 152-hevosvoimaisella Ford-kuutosella varustettu Hydro 150. Siinä oli 2-alueinen voimansiirto. Hydro 150:n ohjauspulpetti voitiin kääntää taaksepäin ajoa varten. Lelyn ura traktorinvalmistajana päättyi jo paria vuotta myöhemmin. Vuosina 1979–86 Lely kuitenkin myi Isekin pientraktoreita muutamissa Euroopan maissa.
Lenar
Lenar-merkillä myytiin USA:ssa intialaisen Mahindran ja Jiangling Motors Companyn kiinalaisen yhteisyrityksen ttraktoreja vuosina 2003–2005. Myöhemmin samalla merkillä myytiin Changzhou Dongfeng Agricultural Machinery Groupin traktoreja.
Le Percheron
Ranskalainen SNCAC aloitti vuonna 1939 Lanz-Bulldog D 7506:n lisenssivalmistuksen. Sodan jälkeen tuotanto jatkui vuonna 1947. Noin 3 700 Le Percheronia valmistui ennen kuin tuotanto päättyi vuonna 1957.
Le Robuste
Dutra-traktorien markkinointinimi monilla vientimarkkinoilla.
Le Roi
Amerikkalainen Le Roi oli vuonna 1913 perustettu pienehkö moottorinvalmistaja, jonka moottoreita käytettiin mm. traktoreissa. Vuonna 1940 se osti vaikeuksiin joutuneen asiakkaansa, Centaur-traktoritehtaan. Vuonna 1945 se esitteli Centaur Tractair-kompressoritraktorin, jossa oli 42 hv bensamoottori ja kompressori. Myöhemmin traktorin nimeksi vaihtui Le Roi. Yritys myytiin Westinghouse Air Brake Companylle vuonna 1954 ja se myi edelleen Le Roin moottorivalmistuksen Waukeshalle vuonna 1958 ja traktorinvalmistus päättyi.
Leda
Puolassa myytiin LTZ:n traktoreita nimellä Leda.
Lesa
Italialainen Alceo Leoni perustaa vuonna 1948 konekorjaamon. Kolme vuotta myöhemmin hän esittelee ensimmäisen traktorinsa. Moottorina 1950-luvun Lesa-traktoreissa käytetään 17–30 -hevosvoimaisia Slanzi-dieseleitä. Tuotanto päättyy vuonna 1964.
Leyland
BMC yhdistyi Leyland-yhtymän kanssa vuonna 1967 ja Nuffield-merkki vaihtui Leylandiksi vuonna 1969. Samalla väri vaihtui siniseksi. Ensimmäiset Leylandit olivat 4-sylinteriset 344 ja 384. Vuonna 1971 esiteltiin 3-sylinterisellä Perkinsillä varustettu 253. Vuonna 1972 tulivat malliston yläpäähän 6-sylinteriset 285 ja 2100. Ne olivat tuotannossa vuoteen 1980 asti. Vuodelle 1981 sininen väri vaihtui keltaiseksi. Marshall osti Leylandin traktorituotannon vuonna 1982. Valmistus siirrettiin Gainsboroughiin ja tuotemerkki vaihtui Marshalliksi vuoden 1982 lopussa.
LG
GoldStar vaihtoi nimensä vuonna 1995 LG:ksi ja samalla traktorien merkki vaihtui. LG valmisti Fiatagreja/New Hollandeja lisenssillä. LG valmisti traktoreita myös Mahindralle. Lisäksi LG-traktroreita on myyty mm. Pohjois-Amerikassa eri vaiheissa merkeillä Montana, Long Landtrac, TAFE, Farmtrac, McCormick ja Landini. Vuonna 2005 traktorituotannon omistanut LG Cable irtaantui LG-konsernista ja vaihtoi nimensä LS Cableksi. Traktorien merkki vaihtui samalla LS:ksi.
LHB
Saksalainen mm. vetureita valmistanut Linke-Hofmann-Busch toi vuonna 1927 markkinoille 50-hevosvoimaisen telatraktorin. Pyörätraktorien valmistus alkoi vuonna 1949. LHS 25:ssa oli 20–26-hevosvoimainen Henschel-moottori ja vuonna 1951 esitellyssä LHS 50:ssä 42-hevosvoimainen. Samaan aikaan esiteltiin myös aikaisempaa pienempiä telatraktoreita. Vuonna 1958 LHB päätti keskittyä jälleen raideliikennekalustoon ja nykyään se on osa Bombardier-konsernia.
Liaz
Vuonna 1969 esiteltiin Liaz-kuorma-auton tekniikkaan perustunut runko-ohjattu ŠT-180. Aikakaudesta riippuen sitä markkinoitiin Liazin ja Škodan merkkien alla. Sekä kuorma-auton vaihteisto että moottori aiheuttivat ongelmia traktorikäytössä. Silti ŠT-180 säilyi pienin muutoksin tuotannossa vuoteen 1991, ja niitä valmistettiin yli 10 000 kappaletta.
Limb
Slovenialainen Limb alkoi vuonna 2005 valmistaa entisellä Torpedo-tehtaalla 60–90-hevosvoimaisia traktoreita, jotka perustuivat pitkälti ostokomponentteihin. Esimerkiksi moottori tuli Perkinsiltä ja voimansiirto Carrarolta. Vuonna 2008 Limb meni konkurssiin ja uusi yritys käynnistyi nimellä Luxs.
Lindner
Itävallan Tirolissa aloitti Lindner traktorinvalmistuksen vuonna 1948. Hermann Lindner oli rakentanut itselleen traktorin jo vuonna 1923 ja sodassa hän oli työskennellyt ilmavoimien mekaanikkona. Vuonna 1946 perustettu yritys aloitti raamisahoilla. Ensimmäisessä traktorissa moottorina oli 14-hevosvoimainen Warchalowski diesel. Myöhemmin käytettiin pääosin omia moottoreita ja vuodesta 1963 alkaen Perkinsejä. Ensimmäinen nelivetotraktori valmistui jo vuonna 1953. Vuodesta 1968 Lindner on valmistanut myös lavalla varustettuja monikäyttöajoneuvoja maatalouden ja kunnallistekniikan tarpeisiin. Huomattavimpia malliuudistuksia ovat vuoden 1967 50-sarja, vuoden 1985 Steyrin voimansiirrolla varustettu 1000-sarja ja vuonna 1995 esitelty GeoTrac. Yritys on edelleen perheen omistuksessa ja se on valmistanut yli 50 000 traktoria. www.lindner-traktoren.at/.
Lioness
Brittiläinen vuonna 1984 perustettu American Tractors on erikoistunut runko-ohjattavien suurtraktorien kauppaan. Vuonna 1998 se rakensi ensimmäisen oman traktorinsa, 460-hevosvoimaisella Caterpillarilla varustetun Lionessin. Ohjaamo oli Steigerin ja rungon takapää käytetystä Ford FW-60:sta. Lioness on valmistanut 375–760-hevosvoimaisia traktoreita yksittäiskappaleina asiakkaiden toivomusten mukaan.
Lion King
Thaimaalainen Ch. Charoensup Karnchang Ltd aloitti pienen Lion King -traktorin valmistuksen vuonna 2002.
LMP
Ranskalainen Agrimotor aloitti jyrsimien valmistajana 1920-luvulla. Ennen toista maailmansotaa esiteltiin 7- ja 12-hevosvoimaiset Labor-traktorit. Vuonna 1950 teholuokassa päästiin 17 hevosvoimaan ja myös 9-hevosvoimainen dieseltraktori otettiin tuotantoon. LMP:n traktorinvalmistus päättyi vuonna 1955, runsaat tuhat traktoria valmistui.
Loiseau
Ranskalainen viininviljelyssä tarvittavien koneiden ja tarvikkeiden valmistaja Loiseau esitteli vuonna 1952 viininviljelyyn suunnitellun erikoistraktorin. Kilpailijoidensa Dérotin ja Bobardin tavoin Loiseaun traktoria ajettiin viinipensaiden yläpuolella niin, että pyörät kulkivat penkkien väliä. Ensimmäisessä mallissa oli Peugeot 203:n bensamoottori. Myöhemmin käytettiin Perkinsin ja MWM:n dieseleitä. Loiseau siirtyi kilpailijansa Dérotin omistukseen vuonna 1994.
Lombardini
Herrat Slanzi ja Lombardini ryhtyivät vuonna 1924 rakentamaan paikallismoottoreita. Seitsemän vuotta myöhemmin Lombardini erkaantuu yrityksestä ja perustaa vuonna 1933 oman moottoritehtaan. Vuonna 1950 Lombardini alkoi valmistaa pyörä- ja telatraktoreita, joissa oli omat dieselmoottorit. 1960-luvun alussa yritys keskittyy jälleen pelkästään moottorien valmistukseen.
Long
Yhdysvaltalainen maatalouskonevalmistaja Long Manufacturing aloitti traktorinvalmistuksen vuonna 1948. Kokeilu jäi kuitenkin lyhyeksi. Vuonna 1972 Long alkoi tuoda Amerikkaan romanialaisia Universaleja, jotka se myi omalla nimellään. Vuosina 1972–75 Long myi myös R9500-mallia, joka oli peräisin Landinilta. Vuosina 1975–83 Long myi myös Ursuksia omalla nimellään. Itätraktorit kävivät läpi varsin perusteellisen viimeistelyprosessin ja amerikkalaisia osia olivat ainakin alkuvaiheessa mm. pyörät, akut ja ohjaamot. Long meni konkurssiin vuonna 1985, mutta uusi yritys jatkoi toimintaa 1987. Vuonna 1998 intialainen Escort Group osti Longin ja korvasi Universalit omilla tuotteillaan.
Love
Michiganilainen Jabez Love oli työskennellyt Parrett-traktoritehtaalla. Hän alkoi kehittää ajoneuvoa, jolla hedelmät ja vihannekset saataisiin vaivattomasti pellolta aina torille asti. Näitä Tructoreita valmistettiin vuosina 1933-36. Sen jälkeen hän siirtyi tavallisiin traktoreihin. Love Tractor Company kokosi traktoreita yleisesti saatavissa olevista vakio-osista. Pienehköjen traktorien moottoreita hankittiin ainakin Willysiltä, Chrysleriltä ja Fordilta. Tuotanto päättyi vuonna 1954.
Lovol
Kiinalaisen Fotonin tuotemerkki. en.lovol.com.cn
Lowther
Harry A. Lowther Company Indianassa valmisti vuosina 1950-53 Custom Mfg. Co:n traktorimallia Model C.
Loyd
Toisen maailmansodan päätyttyä englantilainen Vivian Loyd & Co alkoi hyödyntää telatraktoreiden valmistamisesta saamaansa kokemusta esittelemällä maatalouteen tarkoitetun telatraktorin. Tehoiltaan 33–50-hevosvoimaisissa Loydeissa käytettiin Brengun-panssarivaunun komponentteja, useiden eri valmistajien dieseleitä sekä Fordin V8-bensamoottoreita. Tuotanto päättyi 1950-luvun alkupuolella.
LS
Vuonna 2005 korealaisen LG:n traktorituotannon omistanut LG Cable irtaantui LG-konsernista ja vaihtoi nimensä LS Cableksi (myöhemmin LS Mtroniksi). Traktorien merkki vaihtui samalla LS:ksi. 2010-luvun alussa LS-mallisto ulottui 100 hevosvoimaan asti. LS:n valmistamia traktoreita myydään eri puolilla maailmaa monella tuotemerkillä ja valmistetaan Korean lisäksi Brasiliassa ja USA:ssa. http://www.lstractor.com
LTB
Ranskalainen SAGICA rakensi vuodesta 1949 lähtien yhteensä noin 150 traktoria. Moottorina oli 19-hevosvoimainen Willys-bensamoottori tai Irat-diesel.
LTS
Saksojen yhdistyessä DDR:n suurin traktoritehdas VEB Schönebeck lopetti toimintansa. Pienen osan työntekijöistä ja tiloista otti käyttöönsä LandTechnik Schönebeck, joka jatkoi ajosilppureiden valmistusta lähinnä Itä-Euroopan vientiin. Vuonna 1993 se esitteli pienen Trac-tyyppisen LTS Systran, jossa oli 54- tai 72-hevosvoimainen Deutz-moottori. Voimansiirto oli mekaaninen tai hydrostaattinen. Saman vuoden syksyllä Schlüter EuroTracin valmistus siirtyi Schönebeckiin – tämä jäi tunnetusti lyhytaikaiseksi. Seuraavaksi LTS hankki Daimler-Benziltä oikeudet MB Tracin valmistamiseen. 100–160-hevosvoimaiset LT Tracit esiteltiin vuonna 1997. Kaksi vuotta myöhemmin LTS siirtyi Doppstadtin omistukseen ja tuotemerkiksi tuli Doppstadt.
LTZ
Lipeckii Traktornyi Zavod perustettiin vuonna 1947. Vuoteen 1960 asti se valmisti Kirovin tehtaan alkujaan suunnittelemia KD-35 ja KDP-35 -telatraktoreita. Vuonna 1958 tuotantoon tuli ilmajäähdytteinen T-30 -pyörätraktori, jonka edelleenkehitetty 40-hevosvoimainen versio T-40 tuli myös länsimarkkinoille.
Neuvostoliiton hajottua Lipetskin tehdas liittyi Agromash-ryhmään. Tuotevalikoimaa laajennettiin 60–100 hevosvoiman luokkaan. Tuotanto päättyi vuonna 2009.
Lugli
Italialainen Ettore Lugli perusti sepänverstaansa vuonna 1910. Vuonna 1937 hän alkoi valmistaa moottoroituja kottikärryjä. Vuonna 1950 esiteltiin traktori, joka oli koottu sotilasajoneuvojen osista. Vuonna 1955 esiteltiin 10-hevosvoimainen pienoistraktori Lugli Lilliput. Muutamaa vuotta myöhemmin esiteltiin 19-hevosvoimainen VM-dieselillä varustettu L15. Sen valmistus jäi kuitenkin vähäiseksi ja Lugli keskittyi 6–12 hevosvoiman kokoluokkaan. Traktorinvalmistus päättyi vuonna 1971, kun Lugli oli löytänyt kannattavamman tuotteen haarukkatrukeista.
Luxs
Slovenialaisen Limb-tehtaan kaaduttua tuotantoa jatkoi vuonna 2008 AgroLuxs.
Luzhong
Shandong Weifang Luzhong on vuonna 1996 perustettu kiinalaisvalmistaja teholuokassa 17…160 hv. Vuosituotanto noin 30 000 kpl. Luzhongin merkittävin vientimaa on Australia, jossa merkkiä on myyty vuodesta 1999. Luzhongin traktoreja on myyty eri maissa myös monilla muilla nimillä, esim. Agricat, AgroPro, Fumetsu, Terra-Cyclone ja Topall. http://www.luzhonggroup.com/